Hemelwater, bier gebrouwen van regenwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bier gebrouwen van regenwater

Bier gebrouwen van regenwater? Kan dat? Jazeker! Door de klimaatverandering regent het steeds vaker en harder. Amsterdam kan deze hoeveelheid water niet aan, waardoor er wateroverlast ontstaat. Het lokale initiatief Hemelswater heeft als missie mensen bewust te maken van dit probleem en wil op een efficiënte en leuke manier een oplossing bieden hiervoor. En zo ontstond het idee voor Hemelswater…

Hemelwater, bier gebrouwen van regenwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hemelswater is een speciaalbier gemaakt van regenwater dat is opgevangen op verschillende plekken in Amsterdam, zoals bij het hippe Volkshotel. Hemelswater (een initiatief van mediaLAB Amsterdam, de Amsterdam Knowledge Mile, Brouwerij de Prael en Amsterdam Rainproof) wil mensen bewust maken van het probleem omtrent de regenval en hun stimuleren om zelf het probleem te verhelpen middels ondernemen. Zo kan men een bijdrage leveren aan een Rainproof Amsterdam. Het streven van Hemelswater is om het brouwproces zo lokaal mogelijk uit te voeren, ingrediënten zo lokaal mogelijk te winnen en de kosten zo efficiënt mogelijk te houden.

Het eerste product van Hemelswater, een bitterblond bier genaamd CODE BLOND is nu te koop. Hemelswater streeft ernaar de huidige productie van elke twee weken 3000 flesjes te verhogen. Ook zijn er plannen om in de toekomst het assortiment uitbreiden met meer duurzame speciaal bieren. Ook is Hemelswater in gesprek het concept niet alleen in Amsterdam, maar ook in andere Nederlandse steden uit te voeren bij lokale brouwerijen. Behalve speciaalbieren vindt binnenkort ook de lancering plaats van een gin-tonic gemaakt van Amsterdams regenwater. En alsof dat nog niet genoeg is, werd het idee aan het einde van het vorige jaar ook nog beloond met de ASN Wereldprijs in de categorie ‘duurzame energie, natuur en milieu’. Iedereen aan dit  “Hemelse water” binnenkort dus!

Hemelwater, bier gebrouwen van regenwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Featured Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Bier gebrouwen van regenwater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *