10 x tips voor een betaalbare uitvaart

Weet jij wat je allemaal moet regelen wanneer er een dierbare is overleden? Veel mensen weten helemaal niet wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een uitvaart. Hierdoor worden vaak onnodig veel (hoge) kosten gemaakt. Hoe je kan zorgen dat het binnen de perken blijft? Wij geven 10 tips rondom een goedkope, maar mooie Γ©n respectvolle uitvaart:

1) Dragers maken een uitvaart duur
Vraag of familieleden en/of vrienden van de overledene de kist willen dragen. Dat maakt het vaak ook veel persoonlijker.

2) Zelf bloemen meenemen
Vraag nabestaanden zelf (losse) bloemen mee te nemen. Een bloemstuk voor op de kist kost veel geld. Koppel wel een thema aan de bloemen, zodat iedereen dezelfde soort/kleur bloemen meeneemt.

3) Doordeweeks
Net als bij trouwen is het zo dat een uitvaart doordeweeks minder kost dan in het weekend.

4) Zelfgemaakt koffietafel
Zorg voor zelfgebakken cake tijdens de koffietafel. Niet alleen goedkoper, maar vaak ook zelfs lekkerder!

5) Delen van de grafkosten
Onderzoek de mogelijkheid om een graf te delen. Dat kan vaak bij familiegraven en scheelt een hoop.

6) Kist
Laat je geen dure kist aanpraten. Er zijn heel veel mooie, goedkope alternatieven qua hout en dergelijke.

7) Crematie
Wist je dat een crematie over het algemeen goedkoper is dan begraven? Zoek dit dus goed uit van te voren!

8) Condoleance register
Gebruik een mooi, groot fotoalbum als condoleance register.

9) Rouwadvertentie
Een rouwadvertentie plaatsen in de krant is niet goedkoop. Hou het bij een mooie rouwkaart die de mensen thuis opgestuurd krijgen.

10) Thuis herdenken
Een laatste tip is om thuis je dierbare te herdenken. Ontvang familie en vrienden thuis en haal herinneringen op aan de hand van mooie verhalen en speeches. Persoonlijker kan haast niet.

Meer tips met betrekking tot het regelen van een uitvaart? Ga dan eens naar Uitvaartcompact.nl.

Categories Body & Health

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “10 x tips voor een betaalbare uitvaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *