SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Culinair én creatief aan de slag met pulp!

Al in de stress voor het aankomende kerstdiner? Wat ga je dit jaar weer maken? Je wilt toch altijd weer punten scoren bij je (schoon)familie, dus ook dit jaar is de zoektocht naar een leuk, origineel én gezond recept weer een ware struggle… Voor velen zal voorgaande een herkenbaar scenario zijn. Omdat een gezond kerstrecept zeker ook heel lekker kan zijn, laten we hier een verrassend hartig recept zien dat je kan maken met de pulp die overblijft wanneer je de SuperJuicer gebruikt. En mooi: je slaat twee vliegen in één klap, want je maakt niet alleen een heerlijke amuse (met de sap), maar ook gelijk een hartig, gezond bijgerecht met de overgebleven pulp.

Gazpacho van tomaat, broccoli, appel en wortel (amuse)
Voor dit koude sap-soepje heb je voor 4 personen nodig:
– 2 tomaten
– 1 stronk broccoli
– 1 appel
– 2 wortels

SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Omdat de SuperJuicer alle groenten perst, kneust en maalt op een laag toerental haalt het het hoogste rendement sap eruit. Dat wil kortom zeggen dat de meeste vitaminen en mineralen uit de groenten nog aanwezig zijn na het persen. Heb je de genoemde ingrediënten allemaal door de SuperJuicer gedaan? Verdeel dan de gazpacho over 4 kleine (borrel)glaasjes en serveer met wat tabasco. Yum!

SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Smeuïge groentengehaktballetjes (hoofd- of bijgerecht)
Nodig:
– de overgebleven pulp van de amuse
– 300 gram half-om-half-gehakt
– 2 el Grana Padano
– 1 beschuit
– zout en peper

SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogSuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogMeng alle ingrediënten samen in een kom. Kneed het geheel tot 4 grote of 8-10 kleinere gehaktballen. Mocht het geheel nog wat droog aanvoelen, voeg dan een klein scheutje melk toe. Laat de ballen vervolgens afgedekt een half uurtje in de koelkast staan. Bak ze vervolgens mooi goudbruin en gaar in een lage braadpan. Serveer de gehaktballetjes eventueel op een bedje van Radicchio.

SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog SuperJuicer - pulp recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Enthousiast geworden van bovenstaand recept? En wil je graag zelf aan de slag met zo’n fijne SuperJuicer (ter waarde van €247,-)? Dat kan! Want als je nu de Facebook-pagina van SuperJuicer liked én stemt op mijn gerecht dan maak jij kans op zo’n mooie SuperJuicer! Go, go, go!

Categories Featured Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Culinair én creatief aan de slag met pulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *