Eivissa - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ibiza in de herfst met Eivissa

Met dit herfstige weer, regen en kou is een terugblik naar een heerlijke zomer altijd ontzettend welkom! Daarnaast zorgt het er ook voor dat je lekker in huis aan de slag kan. Tijd om uitgebreid de kookboeken in te duiken en de smakelijkste gerechten te maken. Met het kookboek Eivissa: The Ibiza Cookbook van Anne Sijmonsbergen heb je een beetje van beide.

Eivissa - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Als fervent Ibiza ganger en liefhebber van de fantastische, Spaanse keuken is het zeker geen straf om met deze recepten aan de slag te gaan. Niet alleen vind je in Eivissa een aantal herkenbare recepten terug als tortilla, gazpacho en asperges met Serrano ham, maar juist ook gerechten die typisch zijn voor de verschillende periodes gedurende het jaar als de herfst en wintermaanden. Denk aan geroosterde aubergine met rode peper, venkel en burrata, flaó met aardbeien mint saus of vijgen pasta. Anne neemt je mee door de seizoenen aan de hand van persoonlijke verhalen en producten die op dat moment in de omgeving groeien. Vanuit haar visie dat je de lekkerste producten dicht bij huis haalt en hierdoor niet teveel kruiden hoeft toe te voegen maakt zij ogenschijnlijk simpele, maar heerlijke gerechten.

Eivissa - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Eivissa - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Met haar eigen finca (Can Riero) met landbouwgrond waarop zij diverse groente en fruitsoorten verbouwd draagt zij bij aan de landbouw geschiedenis van Ibiza. Haar tomaten worden bijvoorbeeld afgenomen door diverse (sterren) restaurants en zijn alom bekend. In Amerika geboren en 12 jaar geleden naar Ibiza verhuisd, voor velen een droom die bij haar werkelijkheid is geworden.

Uitgever Harper Collins – € 24,99 –  te koop bij onder andere bol.com.

0 comments on “Ibiza in de herfst met Eivissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *