Travel: designstad Eindhoven - DDW - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Travel: designstad Eindhoven

Eindhoven is natuurlijk al dé designstad van Nederland, maar tijdens de Dutch Design Week wordt dat nog net wat meer opgeschaald. Elk jaar staat de Brabantse stad negen dagen lang bol van het design en wordt de stad overladen met toeristen uit eigen- én buitenland.

Travel: designstad Eindhoven - DDW - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Drukte tijdens DDW

Wil je je bezoek aan de Dutch Design Week een extra design-tintje geven? Dan is het zeker aan te raden om er echt een tripje van te maken mét overnachting. Zo heb je ook meer tijd om de vele exposities, seminars en wat al dan niet meer te bezoeken door heel de stad. Aan een middagje heb je simpelweg niet genoeg.

Travel: designstad Eindhoven - DDW - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Design food (o.a. stroopwafels gemaakt van wortel)

Travel: designstad Eindhoven - DDW - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hotel in oude Philips Lichttoren
Zo combineerden wij ons bezoek met een verblijf in het Inntel Hotels Art Eindhoven. Een wel heel passend hotel; een deel van het hotel is namelijk gelegen in de monumentale Lichttoren, een van de eerste grote productievestigingen van Philips. Jarenlang vonden generaties van arbeiders een werkplek in deze gloeilampenfabriek, waarvan het oudste deel dateert uit 1911. De hotelkamers en ook de gangen in dit gedeelte ademen nog die historie, maar hebben wel allemaal een bijzonder mooi designsausje.

Travel: designstad Eindhoven - DDW - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Travel: designstad Eindhoven - DDW - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Uitzicht op centrum Eindhoven
Travel: designstad Eindhoven - DDW - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Philips nostalgie in het hotel

Volvo Design Ride
Fijn aan het hotel is ook de locatie. Pal in het centrum namelijk. Vanuit hier zijn de verschillende locaties van de DDW dan ook perfect te bezoeken. Om de hoek, waar de Design Academy ligt, kan je tijdens de DDW gratis een Volvo Design Ride nemen. Oftewel taxi’s, met op het dak werk van designers, die de hele dag door de stad van locatie naar locatie rijden. Zeker een aanrader. Gemiddeld hoef je maar een minuut of 5 tot 10 te wachten op een taxi, dus dat is ook prima te doen.

Heb je deze week kortom nog herfstvakantie en geen plannen? Boek dan nog snel een tripje naar Eindhoven, waar je wordt verrast door al dat bruist daar!

Categories Design Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Travel: designstad Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *