The White Room - Wildseizoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Toegankelijk wild met een (wit)gouden randje

Hoewel we eigenlijk niet echt meer van een ‘Wildseizoen’ kunnen spreken tegenwoordig (het hele jaar door is er wild te verkrijgen namelijk), start op 15 oktober wel elk jaar het ‘Culinaire wildseizoen’. Het wildseizoen start wanneer traditioneel de jacht op fazant en haas wordt geopend en eindigt na de Kerst.

Najaarssmaken
Vorige week mochten wij al de eerste najaarssmaken proeven op de borden van The White Room. Sterrenchef Jacob Jan Boerma leende zijn naam aan deze 19e eeuwse stijlzaal van het bekende NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky op de Amsterdamse Dam, dat afgelopen voorjaar haar deuren opende. Niet alleen de wildgerechten van Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen en Signature Chef Jacob Jan Boerma maakten indruk op ons, ook het interieur is om jezelf aan te vergapen (die spiegels!!)…..

The White Room - Wildseizoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen

The White Room - Wildseizoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Robuust X Fris
Door de robuuste smaken van het wildseizoen te versmelten met een frisse signatuur is elk gerecht dat we uitgeserveerd krijgen toegankelijk. Het woordje complex kunnen we gelukkig achterweg laten. Je proeft echt de smaken van het seizoen. Een voortreffelijke ravioli van gekonfijte eend met een bouillon van wilde paddenstoelen wordt opgevolgd door achtereenvolgens patrijs, hertenkalf en kooi-eend. Stuk voor stuk heerlijk en met liefde klaar gemaakt door Dalhuisen. Waarbij de ravioli toch wel de meeste credits moet krijgen. Heerlijk zacht en bij elke hap die je neemt próef je de herfst gewoon! Het diner wordt afgesloten met een zalige Hazelnoot amulet met amarula (inclusief NH Collection afdruk). Prettig is dat het menu niet zwaar op de maag ligt. En dat voor een wilddiner. Laat die gure dagen maar komen!

The White Room - Wildseizoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Amuse

Zelf geïnspireerd raken op culinair wildgebied? Boek dan zeker een tafeltje bij The White Room. Vanaf 1 november zijn de wildgerechten op het menu te vinden. De kosten van een 4-gangen menu zijn 65 Euro.

The White Room by Jacob Jan Boerma
Dam 9, Amsterdam

Categories Featured Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Toegankelijk wild met een (wit)gouden randje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *