Erwin Olaf - House of Ruinart - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Sex sells, dus wijn ook

Via Erwin Olaf… Geen echte sex natuurlijk, maar wel erotische, obscene fotografie: een kijkje binnenin. Erwin is een internationaal bekende Kunstenaar met een grote K, vind ik. Want naast openhartige, prikkelende en right between the eyes beelden van het naakte lichaam en dus ook de geest, geeft Erwin een heel duidelijke stempel af. De typische en algemene perfectie, die altijd actuele problematiek en taboes belichamen, die altijd een grens overgaan. Een duistere vrijheid komt tevoorschijn die wij allemaal voelen en willen en waar zelden aan toegegeven wordt. Elke twee tot drie jaar maakt hij een eigen nieuwe serie. Naast commercieel werk, dat inslaat als een bom bij het grote publiek. Denk aan de vork met het ijzer er omheen, de ‘stoppen-met-roken-campagne’.

Sex sells, wine sells too, moet Ruinart gedacht hebben. En dus trok het Franse wijnhuis de stoute rubber laarzen aan en nodigde Erwin uit op het landgoed. Elk jaar geeft de House of Ruinart in Reims een kunstenaar carte blanche. En dit jaar werd-ie uitgereikt aan Erwin Olaf. De vrijheid die Erwin gebruikt in al zijn kunstwerken was de reden voor Ruinart om de Nederlandse kunstenaar uit te nodigen. Tijdens zijn eerste bezoekje aan Reims was Erwin gefascineerd door enorm diepe crayères (kalksteengroeven) waar de wijn verborgen ligt. Hij besloot zich direct alleen te concentreren op deze groeve met zijn schitterende details met de prehistorische natuurlijke vorm en sporen. Achtergelaten door tijd en de mens.

Erwin Olaf - House of Ruinart - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het resultaat is fenomenaal. De fotoserie voor de House of Ruinart vertelt een bijzonder verhaal van Ruinart’s crayères gezien door de lens van Erwin. Nog twee opmerkelijk details: Hij heeft voor deze serie zijn 35-jaar oude Hasselblad-camera gebruikt. En alle foto’s zijn zwart-wit geschoten met een speciaal lichteffect zodat ze nog beter en mooier zijn dan als je ze in kleur zou schieten. Mocht je in Reims zijn, ga kijken, Erwin Olafs’ expositie bij de House of Ruinart, prachtig, immens en bijzonder.

Erwin Olaf - House of Ruinart - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Erwin Olaf - House of Ruinart - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

In de pijplijn zit een expositie in zijn galerie in Berlijn. Hier worden twee nieuwe beelden tentoongesteld: een vrouw in hout die verbeeld de in 2016 op oudjaarsavond aanrandingen in Keulen. En een van een man in marmer in een doos. Dit verbeeld de ‘President of Iran’s visit’ in Rome, uiteraard zo ontworpen met respect voor het kardinaal in Rome. Typisch Olaf.

0 comments on “Sex sells, dus wijn ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *