Keen Feldberg - Long Run Review - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

LongRunReview: KEEN Feldberg Hiking Schoenen

In samenwerking met online outdoor & actions sports magazine GearLimits deden we de afgelopen weken mee met een zogenaamde Long Run Review. Wat inhield dat we onder verschillende omstandigheden en gedurende een langere tijd de KEEN Feldberg hiking schoenen gebruikten. Met als doel een review waarin we een complete ervaring met deze schoen konden maken.

Eerste indruk
Bergschoenen zijn over het algemeen niet de meest sexy, urban schoenen die je je kan voostellen. Een goede, stevige schoen tijdens een flinke hike is echter nu eenmaal wel iets essentieels. De schoenen van Keen zijn op het eerste oog dan ook wandelschoenen zoals je je wandelschoenen voorstelt: stevig- en veiligheid voorop. Mooi is echter, dat je bij het model dat wij ontvingen je er een paar rode veters bij krijgt waardoor je het zwarte model van de schoenen een mooie ‘vintage’ slash urban kan geven. Als je dat zou willen natuurlijk… De eerste stadse  stappen met de Feldberg’s aan onze voeten, voelen in ieder geval veelbelovend en onverwacht stijlvol.

Keen Feldberg - Long Run Review - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogKeen Feldberg - Long Run Review - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Op naar Oostenrijk
Key bij een goede wandelschoen is de pasvorm en de neus van de schoen. Het paar Keen schoenen dat wij kregen voor de review was toch net een halve maat te klein. Klinkt als peanuts, maar als je ze dan gaat gebruiken tijdens het lopen zal dat je gegerandeerd pijnlijke voeten opleveren. Wil je dus ultiem draagcomfort en een perefecte pasvorm, zorg dan zeker dat de maat helemaal goed is. Wij ruilden die van ons dus even om voor een halve maat groter. Een ander element dat heel belangrijk is, is de neus van de schoen in verband met de teenbescherming. Een neus van een bergschoen oogt daardoor jammer genoeg wel altijd wat grof. Gelukkig kunnen we consateren dat het bij dit exemplaar van Keen reuze mee valt.

De eerste ‘echte’ hike die we maken met de Feldberg’s aan is nabij Innsbruck in Oostenrijk. Hoewel we de schoenen niet heel erg veel hebben ingelopen, blijkt dat geen probleem te zijn. Ze zitten simpelweg lekker aan je voeten. Qua stevigheid zit het ook zeker goed; de ferme hak en het profiel zorgen voor de nodige stabiliteit en een zeker gevoel tijdens het lopen. Het was vrij glad waar we gingen hiken, maar uitglijden was er daardoor zeker niet bij. Zowel in de urban als outdoor omgeving scoren de schoenen dus prima punten!

Keen Feldberg - Long Run Review - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Keen Feldberg - Long Run Review - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Conclusie
De afgelopen weken hebben we de Feldberg schoenen van Keen dus steeds intensiever gebruikt. En bovenal: op heel veel verschillende plekken, zowel in een urban als outdoor omgeving. Wat ons het meest opviel is dat de schoenen zeer comfortabel in gebruik zijn. Ook in de stad. Toch een plek waar je in eerste instantie er niet voor zou kiezen om dergelijke stevige stappers aan te trekken. Ze zitten echt meer dan fijn en daarbij ogen ze (eenmaal aan) aan de voeten ook niet lomp. Nee, eerder sportief en casual.

Wat ons verder opviel is dat in de bergen, ook onder slechtere (weers)omstandigheden, de Feldberg’s de steun blíjven geven die je nodig hebt. Voor een goede grip, een steady pasvorm en en warme voeten krijgen ze dan ook een dikke tien van ons. Ander pluspunt is dat we ook geen enkele keer blaren hebben overgehouden aan het dragen van de schoenen. En dat terwijl de schoenen niet heel erg intensief waren ingelopen. Conclusie? De KEEN Feldberg hiking schoenen zijn perfecte stappers voor zowel ervaren als minder ervaren hikers én voor mensen die hun wandelschoenen graag ook vaker gebruiken dan alleen in de bergen!

Keen Feldberg - Long Run Review - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

1 comment on “LongRunReview: KEEN Feldberg Hiking Schoenen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *