qubi-earable-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Hippe oplossing voor gehoorversterking

Wie herkent dit niet: je staat gezellig in een barretje of in een druk restaurant en hebt eigenlijk best moeite om het gesprek te volgen. Te veel geluid om je heen waardoor je niet meer kunt focussen op degene recht voor je. Ik kan er over meepraten: een gesprek met een groep vrienden en andere mensen in dezelfde ruimte kost me soms moeite om te volgen.

Maar ja, de stap zetten om daar iets aan te doen is groot. De eerste reactie is vaak: “Daar ben je toch te jong voor?”. Dan zullen de volgende statistieken je afschrikken…

– 20% van de 18-plussers heeft moeite een groepsgesprek te volgen (onderzoek uit 2012 – de trend was stijgend…)
– 85% van de 40-plussers stelt dat het soms moeite heeft om een gesprek te volgen in drukkere omgeving.

Hoog tijd om gehoorachterstand uit de taboesfeer te halen. Gelukkig gebeurt dat volop. Veel leveranciers richten zich daarbij op een permanent hoortoestel, terwijl dat niet altijd nodig. Het Nederlandse Qubi (myqubi.nl) richt zich juist op mensen die behoefte hebben aan een tijdelijke verbetering. Dit Amsterdamse bedrijf werkt al sinds 2005 aan producten die gehoorverlies minder vervelend maken, middels modieuze oplossingen En zij zijn er nu in geslaagd een minuscuul apparaatje te maken dat volledig in je oor zijn werk doet. Niet groter dan een kersenpit huist de earable een microfoon, versterker en speaker. Vrijwel onzichtbaar in het oor doet het dingetje zijn werk. De earable dempt omgevingsgeluiden en biedt drie standen voor verschillende versterking, afhankelijk van de situatie.

Zo’n wijdverspreid verschijnsel als gehoorachterstand verdient een modieuze oplossing. De earable doet een hele goede poging daar een voorloper van te worden. Wie volgt!?

6 comments on “Hippe oplossing voor gehoorversterking

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *