Koffiesmaak - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Handleiding tot jouw favoriete koffiesmaak

Wil je een pak koffiebonen kopen dan is het haast onmogelijk om nog een keuze te maken. Zo groot is het aanbod in soort en smaak tegenwoordig. Kies je voor robuust, bloemig, single origin, een melange? Hoe kom je er nu achter welke smaak het beste bij jou past? Daarom hierbij een kleine handleiding om er achter te komen wat jouw favoriete koffiesmaak is.

Branding
EΓ©n van de belangrijkste kenmerken van goede koffie is, en waar je dus echt op moet letten wanneer je koffie koopt, is dat de koffie zo vers mogelijk gebrand moet zijn. De smaak van de koffie wordt hierdoor immers grotendeels bepaald. Let daarom goed op de kleur, de geur en de structuur van de koffieboon. Een verbrandde boon moet je zeker niet hebben.

Maalgraad
Naast de versheid van de koffieboon is het ook van belang dat de maalgraad voor jouw koffie op de juiste graad staat. Iedere soort koffie kent namelijk zijn eigen ideale maalgraad. Zo heeft een espresso een heel andere maalgraad dan een filterkoffie (namelijk heel fijn). De grofheid van de koffie is bepalend voor de doorlooptijd van het zetten van de koffie. Ook bij het malen is versheid van belang overigens. Het beste is de boon thuis, vlak voor je een kop koffie gaat zetten zelf te malen. Gemalen koffie is veel minder lang goed houdbaar dan een koffieboon.

Of een milde, volle, fruitige, romige of bittere koffie je voorkeur heeft. Daar kan je eigenlijk alleen maar achter komen door een tasting te doen. Leuk om met een groepje vrienden te doen! Of kijk eens op de website van Illy koffie, daar staan heel veel smaken gepresenteerd. Hoe dan ook is wat betreft het achterhalen van jouw ideale koffiesmaak altijd een kwestie van trial en error….

Categories Coffee

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Handleiding tot jouw favoriete koffiesmaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *