Gehoorversterker met Dutch Design

Eerder schreven we al over de Qubi earable, een minuscule gehoorversterker om gesprekken beter te volgen in bijvoorbeeld een gezellig druk café. Dat hij klein was, wisten we al. Gelukkig maar, want ondanks dat gehoorachterstand en -verlies wijdverspreid is, weten maar weinigen dat ze er last van hebben, of komen ze er niet voor uit. Dan is zo’n klein hulpmiddel om je gehoor tijdelijk een boost te geven in bepaalde situaties meer dan welkom. Maar los van zijn functionaliteit is het ook nog eens een design-item van Hollandse bodem.

ExSilent, de makers van Qubi, werkte samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) om de earable te realiseren. Naast de techniek in zo’n compacte vormgeving, is er duidelijk nagedacht over het design. Het licht gebogen apparaatje dat fraai is afgewerkt met een glanzende coating, heeft een uitsparing voor de batterij. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat er überhaupt nog een batterijtje past in zo’n kleine behuizing, maar je hebt hem toch echt nodig. Het installeren van die batterij is supersimpel dankzij het doosje, de SmartCase, waarin de earable geleverd wordt. Hierin is plek voor twee batterijtjes en twee earables (plus hun siliconen houders), waarbij de batterij en earable onder elkaar zitten. Door een schuifje naar beneden te schuiven valt de batterij gelijk in de earable en is hij klaar voor gebruik. Slim!

Een siliconen omhulsel vergemakkelijkt het inbrengen van de earable. Deze zijn door middel van duizenden 3D-scans ontwikkeld. Je duwt hem er simpel in, om het geheel vervolgens in je oor te stoppen. Een klein uitsteeksel zorgt ervoor dat hij er ook weer uitkan, en mocht dit te ver uitsteken, kun je het zelfs nog afknippen.

Gaaf om te zien dat er ten eerste een oplossing is bedacht voor tijdelijke gehoorversterking die je kunt gebruiken wanneer dat even nodig is, en helemaal mooi dat het ook nog zo klein en fraai ontworpen is. Onvoorstelbaar dat er een microfoon, luidspreker, versterker zo klein en stijlvol verpakt kan worden. Dutch Design op zijn best.

smartcase-qubi

5 comments on “Gehoorversterker met Dutch Design

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *