Di Bruno - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Di Bruno: authentiek Italiaans dineren in Amsterdam

Wanneer je een Italiaans restaurant binnenloopt en je wordt in het Italiaans aangesproken, weet je meestal dat je goed zit. Als liefhebber van Italiaans eten ben ik altijd op zoek naar nieuwe tentjes in Amsterdam met pasta, gnocchi, scaloppine en pizza op de kaart. Dat laatste zul je bij Bruno niet vinden, maar missen absoluut ook niet.

Gang na gang
In het knusse, maar toch ook chique restaurant aan de Willemsparkweg kregen we gang na gang na gang geserveerd. Op de avond zelf er nog over schrijven lag iets te zwaar op de maag, maar eenmaal bijgekomen kan een zeer positieve review er wel vanaf. Is het niet om het heerlijke eten te prijzen, dan wel om de gastvrijheid van Bruno en zijn personeel te complimenteren.

Di Bruno - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Klassieke, spannende gerechten
Een burrata zoals die bedoeld is, een mooi roze vitello tonato met gegrilde groenten. En dan de risotto. Niet een van mijn favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken, want vaak veel van hetzelfde. Zo niet de truffelrisotto van Di Bruno: smeuïg, goed gaar, op smaak en spannend. Ook de carpaccio van inktvis was geweldig. Om over het enorme bord met toetjes – tiramisu, cheesecake, een hemelse chocoladetaart – nog maar te zwijgen.

Di Bruno - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog 
Aan tafel klaargemaakt

Alhoewel ik laatst ergens heb gelezen dat het slim is om tijdens je avondeten even ‘in te checken’ – oftewel je hersenen op de hoogte brengen van de hoeveelheid eten in je maag –  liet ik die tip bij Di Bruno even voor wat het was. En die sgroppino die aan tafel klaargemaakt werd, kon er nog prima bij. Zonde om te laten staan, toch? Zo dacht ik over meer gerechten op de kaart van Di Bruno, maar die bestel ik wel als ik binnenkort weer terug ga.

Di Bruno is een absolute aanrader voor als je heerlijk en sfeervol, doch betaalbaar Italiaans wilt eten in Amsterdam.

Di Bruno
Willemsparkweg 155
1071 GX Amsterdam

0 comments on “Di Bruno: authentiek Italiaans dineren in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *