Embrace Vincent - Armin van Buuren - Van Gogh Museum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Armin van Buuren omarmt Van Gogh

Het Amsterdam Dance Event is opnieuw van start gegaan. Heel Amsterdam stroomt deze dagen vol met dance-liefhebbers. Het Van Gogh Museum haakt hier heel leuk op in met de lancering van Embrace Vincent, een speciale multimediatour die DJ Armin Van Buuren samen met het museum ontwikkelde. Wij mochten vandaag als één van de eersten de muzikale kunsttour doen en dat was zeker een feestje!

Embrace Vincent - Armin van Buuren - Van Gogh Museum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Armin tijdens de lancering van Embrace Vincent in gesprek met de directeur van het Van Gogh Museum, Axel Rüger
Embrace Vincent - Armin van Buuren - Van Gogh Museum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Allan Hardenberg, directeur en oprichter van ALDA, Axel Rüger, directeur van het museum en Armin van Buuren

Werken komen tot leven op de ritme van zijn beats
In de multimedia tour geeft Armin zijn geheel eigen zienswijze op 11 door hem geselecteerde werken van Van Gogh. Armin brengt zo met zijn tracks de werken van Van Gogh tot leven op het ritme van zijn beats. Omringd door het werk Amandelbloesem brengt de dj bijvoorbeeld met zijn track ‘Beautiful Life’ een ode aan de oprichter van het museum, Vincent Willem van Gogh en het schilderij De zaaier, symbool voor nieuw leven, associeert Van Buuren met de klanken van ‘Mirage’. Alle 11 werken heeft Armin zodoende gekoppeld aan tracks van zijn album Club Embrace dat deze maand uitkomt. Luisterend naar deze muziek, wordt je als museumbezoeker meegetrokken in het verhaal van de DJ en kijk je door zijn ogen, opnieuw naar het werk.

Embrace Vincent - Armin van Buuren - Van Gogh Museum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Embrace Vincent - Armin van Buuren - Van Gogh Museum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Aanspreken nieuwe doelgroep
Via de muziek en de kunst wil het museum een nieuwe, andere doelgroep aanspreken. Embrace Vincent (een idee van ALDA) is dan ook een uitbreiding van de bestaande multimedia tour van het museum. De tour is te beluisteren tot 1 december 2016 en te verkrijgen via de multimedia balie in het museum. ADE-bezoekers kunnen dit weekend op vertoon van het ADE-toegangsbewijs, de tour gratis afhalen.

Live showcase Embrace Vincent in Van Gogh Museum
Vanavond treedt Armin van Buuren ook nog eens op in de glazen entreehal van het Van Gogh Museum. De show is 2 keer 25 minuten live te volgen via de Facebook Livestream van het Van Gogh Museum en Armin van Buuren. Het optreden begint om 21.30 uur.

Categories Design Events

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Armin van Buuren omarmt Van Gogh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *