Abel Ade - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Abel X ADE

Aan het begin van het jaar schreven we al heel enthousiast over de toen net geïntroduceerde vervoersservice Abel. Abel is een zogenaamde deeltaxi service, waarbij je een stoel boekt in plaats van een hele auto. De prijs wordt vervolgens bepaald door de afstand, de gewenste aankomsttijd en het aantal passagiers. Kortom: als je samen rijdt levert dat alle passagiers een lagere ritprijs op omdat de kosten worden gedeeld. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en blijkt Abel een aardig succes te zijn. Maar liefst 20.000 klanten reizen inmiddels met Abel.*

Betaalbaarder deur-tot-deurvervoer
Vorige week spraken we initiatiefnemer van Abel, David Baars. In een Abel natuurlijk. David (30) kan terugkijken op een mooie start met Abel. Het doel, deur-tot-deurvervoer betaalbaarder, duurzamer en socialer maken, lijkt voor een groot deel al bereikt te zijn. Toch zijn er nog genoeg dingen die geoptimaliseerd moeten worden. “Het oprekken van de service naar 24/7 is een belangrijkt punt bijvoorbeeld”, aldus David. “Daarnaast vinden we het van belang om ook goed te luisteren naar de groeiende groep Abel-bestuurders die we in dienst hebben”. Leuk is dat veel van de Abel-bestuurders niet eens echte taxi-chauffeurs van origine zijn. Zo zitten er ook acteurs tussen die chauffeur zijn zien als ene mooie inspiratiebron. Leuk!

Abel Ade - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

On the backseat
Om het groeiende mooie succes te vieren, doet Abel dat mét Amsterdam tijdens Amsterdam Dance Event dat volgende week plaats vindt. Tijdens het ADE biedt Abel haar service 24/7 aan te bieden (dat is normaal namelijk niet het geval). De actie is tijdelijk en om de actie extra kracht bij te zetten heeft Abel nog een activatie in het leven geroepen: de Abel Backseat Booth. Op de achterbank van de KIA Soul of Nissan Leaf beleven dagelijks vele mensen bijzondere ervaringen: van het weerzien van een oude bekende, tot het ontmoeten van een nieuwe liefde en tijdens ADE misschien wel je favoriete DJ…. Tijdens ADE zal de booth op verschillende locaties komen te staan en kan iedere ADE-ganger op de nagebouwde, in iconisch Abel Blauwe, ‘backseat’ een eigen originele video opnemen. Door de video te delen op social media met de #onthebackseat maak je kans op gratis ritten met Abel.

* Leuk Hollandsch detail: de naam Abel komt van het boek Abeltje van Annie M.G. Schmidt. In de lift van Abeltje stapte ook telkens nieuwe mensen in, net als in een auto van Abel.

Categories Cars & Bikes Entertainment Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Abel X ADE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *