Citroen C4 Cactus - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de prikkelige Citroën C4 Cactus

De Citroën C4 Cactus. Bij niet iedereen gaat dan direct een belletje rinkelen. Vertel je erbij dat het die auto is met ‘die bobbelige zijkant’, dan krijg je wel direct een o-ja-moment. En dan is het vervolgens vaak een kwestie van you either love it or hate it. Want qua uiterlijk is het nu eenmaal een opzichtige auto. Dat maakte ons des te nieuwsgierig naar het ‘innerlijk’ van deze auto en natuurlijk ook naar de rij-kwaliteiten. Zodoende gingen we een week met de Cactus (om specifiek te zijn de C4 Cactus PureTech S&S 110 Shine) op pad en onderwierpen de prikkelige bolide aan een grondige rij-test.

Grappige is dat de Citroën C4 Cactus, ondanks zijn ‘you either love it or hate it’-uiterlijk, erg succesvol in Nederland is (er zijn er inmiddels ruim 11.400 van verkocht in ons land). De meest verkochte variant is de variant die wij ook reden, de C4 Cactus PureTech 82 Stop & Start ETG in ‘Shine’ uitvoering. Meest opvallende aan de auto is de zogenaamde Airbump. Dit grafische element is naast nuttig, het beschermt namelijk de carrosserie, ook naar eigen smaak te personaliseren. Het maakt van de Cactus een opvallende verschijning op de weg. En het moet gezegd, ook wij vonden het mooi, hoewel even wennen. Wil je echt opvallen dan kies je voor een Airbumper in een sterk contrasterende kleur. Zelf vonden we het mooier dat het iets minder de boventoon voerde in de Paarse variant die wij bestuurden.

Citroen C4 Cactus - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogCitroen C4 Cactus - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Interieur
Bij het instappen valt gelijk het grote glazen panoramadak op. Dit dak schijnt ook nog eens thermische bescherming te geven, wat ervoor zorgt dat de inzittenden geen last hebben van de warmte. Maar naast dat feit is het vooral fijn licht in de auto. Het geeft als het ware ‘lucht’ aan de Cactus. Want ondanks dat het een ruime auto is, oogt en voelt ie ook compact. Het panoramadak zorgt ervoor dat het alles behalve benauwd aanvoelt.

Citroen C4 Cactus - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dan de zittingen. De voorstoelen zijn erg breed. Ze zijn gebaseerd op een sofa en dat is te merken. De Fransen hebben voor een fijn ap staaltje comfort geregeld tijdens het rijden. Ook de digitale bedienings-interface werkt prettig en is compleet. Hoewel het opstarten van een en ander wel wat lang duurt (maar dat kan ook aan ons geduld liggen…). Eén van de highlights van de auto vonden we de zogenaamde Magic Wash. De Magic Wash gebruikt de helft minder ruitenwisservloeistof, wat zorgt voor een veel beter zicht tijdens het sproeien. En ja, de ruiten zijn naderhand ook blinkend schoon.

Citroen C4 Cactus - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ruwe bolster, blanke pit
De Cactus waarin wij reden had een meer dan krachtige benzinemotor ; je was dan ook zo weg bij het stoplicht. De krachtige motor, opgeteld bij de voorgaande punten, overtuigde ons dat die Citroën Cactus nog niet zo’n slechte wagen is. Helemaal niet zelfs. Compact, maar ruim. Snel, maar bescheiden. Beetje het type ruwe bolster, blanke pit. Stiekem en onverwacht een klein beetje verliefd geworden op dit prikkelende ‘autootje’ met een vanafprijs van €15.990 (incl. BTW/ BPM) kunnen we wel stellen….

Citroen C4 Cactus - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Cars & Bikes Featured

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Getest: de prikkelige Citroën C4 Cactus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *