Bose QC35 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de Bose QC35, muziek luisteren op hoog (design) niveau

Een koptelefoon die echt al het omgevingsgeluid wegfiltert… Klinkt haast onmogelijk. Toch durfde het merk Bose het aan. In 2014 introduceerde het merk al de QuietComfort 25. Een koptelefoon met zogenaamde noise cancelling, mét kabel. Nu is Bose echter nog een stapje verder gegaan en heeft een draadloze hoofdtelefoon met noise cancelling op de markt gebracht, de Bose QC35. Wij mochten dit stukje audio-design testen en dat viel allesbehalve tegen.

Noise cancelling
Hét ding van de QC35 is de noise cancelling. Een principe dat werkt met behulp van ‘antigeluid’. Een tegengesteld onderdrukkingssignaal dat elk ongewenst omgevingsgeluid, door microfoontjes aan de binnen- en buitenkant van de oorschelpen geregristeerd, wegfiltert. Het is echt bijna bizar te noemen hoe muisstil de wereld om je heen wordt zodra de oorschelpen van de QC35 je oren omsluiten. Wat overblijft in die wereld zijn de heldere, warme klanken van de muziek die je op dat moment aan het luisteren bent. Wat wij een groot pluspunt vonden hiervan: je hoeft de volumeknop niet heel hoog te zetten om toch voor de volle 100% van je muziek te kunnen genieten. Een headphone die uiterst zacht is voor je oren dus…

Draadloos
Zoals gezegd is de QC35 volledig draadloos (werkend met Bluetooth). De oplaadbare accu gaat ongeveer 20 uur mee. Dat is flink lang, maar mocht je nu toch zonder accu komen dan kan je in geval van ‘nood’ nog altijd de koptelefoon verbinden met je smartphone via een kabeltje. De noise cancelling functie werkt dan echter niet.

Bose QC35 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Design
En dan het design… Tja, ook daar valt weinig tot niets aan op te merken. De QC35 is verkrijgbaar in zwart en zilver, waar wij vooral vielen voor het zilvere model. Een mooi combi is gezocht van zachte en strakke lijnen. Zo zitten de oorkussens uiterst comfortabel en zitten ze ook fijn om je oren. Doordat het geheel lichtgewicht is, is het sowieso prima om de QC35 langere tijd op je hoofd te hebben zonder last te hebben van enige druk. Slingert de koptelefoon door je huis? Ook geen probleem, want het is een prachtige design-toevoeging aan je interieur!

Het zal je niet verbazen dat de prijs van deze mooie audio-gadget ook een ‘design-sausje’ heeft. Voor €379,- heb je hem, inclusief handige draaghoes, namelijk in huis. Maar dat het je geld meer dan waard is, daar zijn wij het wel over eens.

Bose QC35 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Entertainment Featured Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

2 comments on “Getest: de Bose QC35, muziek luisteren op hoog (design) niveau

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *