Zelf thuis koffie branden - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ben jij een koffiekenner?

Goede koffie op het werk is een must. Dat vinden wij bij Daily Cappuccino, maar gelukkig ook steeds meer werkgevers. Dat wordt ook gestimuleerd door de mensen op de werkvloer: ze nemen steeds minder genoegen met een middelmatig bakkie pleur. De Nederlander begitn zelfs eisen te stellen op het gebied van smaak, geur en koffie-uiterlijk. Dat blijkt uit de jaarlijkse NESCAFÉ Koffiemonitor.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat er vier typen koffiedrinkers op het werk te onderscheiden zijn en dat mensen zichzelf steeds vaker kwalificeren als koffiekenner. Wat ben jij? Een koffieconnaisseur, koffietradista, koffiekameleon of koffiesommelier?

Vier typen koffiedrinkers
1 – De koffieconnaisseur (33%)
Deze drinker weet waar hij/zij het over heeft. Drinkt hem liefst vers (wie niet?) en let op kwaliteit en smaak. De voorkeur lopen uiteen van een lungo (zwart) tot een latte macchiato. Binnen deze groep vallen relatief vaak veertigers, middelbaar tot hoogopgeleid.

2 – De koffietradista (29%)
Normaal doen is al gek genoeg, past bij deze persoon. Hij/zij is rond de 50 jaar en drinkt koffie het liefst altijd op dezelfde manier, zonder specifieke voorkeur. Doe maar zwart is vaak goed genoeg. Deze mensen lopen ook graag met hun eigen mok rond en neemt gerust zijn eigen koffie mee als het op het werk betaald uit een machine moet worden gehaald.

3 – De koffiekameleon (20%)
Make up your mind, zou je haast zeggen. De koffiekameleon drinkt van alles door elkaar: smaken, soorten, merken. Hij/zij past zich vooral aan aan het aanbod, maar drinkt wel als meeste koffie ook na het werk. Het zijn relatief vaak koffiedrinkers jonger dan 40 jaar die bovendien gratis koffie op de werkvloer als basisvoorwaarde zien, betalen is geen optie. De koffiekameleon drinkt de hele dag en avond koffie of cappuccino, zolang het maar lekker is.

4 – De koffiesommelier (18%)
Dit zijn de echte liefhebbers en fijnproevers. Ze praten mee over blends, melanges en merken. Als een sommelier kan hij/zij koffieweetjes oplepelen en prima aangeven hoe het geserveerd moet worden. Betalen voor je koffie op het werk? Geen probleem zolang daarmee de kwaliteit ten goede komt. Start de werkdag het liefst met een pittige espresso.

koffiekenner

0 comments on “Ben jij een koffiekenner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *