Floor17

Sky high: culinair genieten in Amsterdam!

Als een lopend vuurtje gaat het al rond: Floor17, de rooftop hotspot nabij het Rembrandtpark, heeft een nieuwe kaart. Wij lieten ons gewillig verrassen door de nieuwe signature dishes van Executive Chef Inan Sahin.

Floor17

In het oude Getronics-kantoor is het Ramada-hotel met restaurant/bar Seventeen op de 17e etage. De inrichting van het restaurant binnen is hip en comfortabel tegelijk én het uitzicht is fenomenaal! Bij helder weer heb je een fantastisch uitzicht over Mokum. Om daar zo lang mogelijk van te genieten zijn de tafels daarom zoveel mogelijk langs de ramen gerangschikt. Aan de oostzijde van het restaurant kijk je naar Amsterdam Centrum en aan de westzijde van het restaurant zie je de sunset over Amsterdam West. Slechts twee trappen verwijderd van restaurant Floor17, op 85 meter hoogte, kun je met een cocktail uitbuiken op de rooftop terrace van het hotel.

Floor17
Floor17

Executive chef Inan Sahin, hiervoor chef-kok bij Screaming Beans, verraste ons met een uitmuntend vijfgangendiner. Kenmerkend voor zijn kookstijl is de combinatie van ambacht en innovatie. Er wordt alleen gewerkt met de beste en voornamelijk lokale producten in combinatie met specerijen van ver. Zo komt de vis uit ‘onze eigen’ Noordzee, het vlees uit Brabant en het brood en de groente uit Amsterdam. Dat betekent hele korte seizoenen per product en een continu wisselende kaart, afhankelijk van het weer en aanbod. Samen met exotische specerijen worden pure en oorspronkelijke smaken ge(re)creëert. De smaakpapillen worden in de eerste gang al op gang gebracht met een tongstrelende burrata en eindigt in de laatste gang met een overheerlijke hangop met bramen en goddelijke ijs gemaakt van basilicum.

Floor17

Smullen en genieten op niveau. Floor17, een beetje uit de richting van het centrum van Amsterdam, maar absoluut de omweg waard! Ben je in de buurt, neem dan zeker even pols’hoogte’ op de 17e verdieping van het Ramada-hotel.

Meer informatie: Floor17

0 comments on “Sky high: culinair genieten in Amsterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *