Gehoorbescherming Kids Alpine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: gehoorbescherming voor kids!

Je ziet het steeds vaker op festivals: ouders die hun kroost gewoon gezellig meenemen. En dat kan ook prima, veel festivals beginnen al vroeg en hebben vaak een programma waarin voor ieder wat wils in is opgenomen. Van food tot zweefmolen en springkussen. Denk bijvoorbeeld aan een festival als de Parade, Oerol, Here Comes The Summer en food festivals als Trek en Amsterdam Kookt. Wel is er op zo’n festival vaak veel lawaai en harde muziek. Aan te raden is het dan ook om je kind gehoorbescherming op te doen. Iets wat we gelukkig ook steeds meer zien op de festivals. Het maakte ons nieuwsgierig naar het gebruiksgemak, het effect én het comfort van dergelijke gehoorbescherming en testten daarom de gehoorbescherming van het merk Alpine. Natuurlijk óp een festival!

Gehoorbescherming Kids Alpine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De Alpine Muffy oorkap
De oorkap van Alpine is speciaal ontwikkeld voor de bescherming van kleine kinderoren en kan in veel lawaaiige situaties gebruikt worden. Denk daarbij aan feesten, optochten, vuurwerk, auto- en motorraces en muziekconcerten. Maar ook voor beter geconcentreerd leren en lezen thuis en op school. Maar in dit geval was de test-case een muziekfestival.

Wat gelijk handig is, is dat de koptelefoon eenvoudig verstelbaar is. Hierdoor kan de oorkap meegroeien met je kindje. De zachte stof van de oren zorgen daarnaast voor comfort. Wat ook te merken is aan de eerste reactie van onze kleine ‘proefpersoon’, die het helemaal prima vind dat ze de koptelefoon op haar hoofd krijgt. Fijn is ook dat ie goed op zijn plek blijft zitten en je dus niet de hele tijd in de gaten hoeft te houden of de koptelefoon nog wel goed op het hoofd zit. Het vrolijke design van de koptelefoon (in dit geval roze/wit gestreept) maakt het festival-gevoel compleet. Kers op de taart was dat ons proefpersoon heerlijk in slaap was gevallen mét de Muffy op haar hoofd, en dat terwijl er net een muziekgroep goed uit hun dak aan het gaan was. Ze merkte er niets van…

Gehoorbescherming Kids Alpine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Gehoorbescherming Kids Alpine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Is je kindje jonger dan 2 jaar, let dan wel op dat de koptelefoon echt niet te strak zit. Advies is om het pas vanaf 2 jaar te laten dragen, maar dat verschilt per kind natuurlijk. Let er goed op!

Alpine Pluggies Kids
Naast de oorkap testten we ook de oordopjes van Alpine voor kids. Aangezien kids nog een kleinere gehoorgang hebben dan volwassenen, zijn de Pluggies geschikt voor kids van 3 tot omgever 12 jaar. Naast dat ze helpen tegen geluidsoverlast kunnen ze ook worden gebruikt tijdens zwemmen of een vliegreis. Ons proefpersoon was helaas nog te klein voor de Pluggies, dus hebben we ze getest bij iemand van 4 jaar oud. Opvallend: de Pluggies werden minder enthousiast ontvangen dan de Muffy. Een oorkap wordt toch echt als ‘cooler’ gezien zo blijkt. Wil je echt maximale bescherming (maar nog wel de mogelijkheid hebben een gesprek te kunnen voeren), dan zijn de oordoppen wel de beste optie. Klein nadeel is dat, naast dat je kind de oordoppen wellicht iets minder ‘tof’ vindt, je de oordopjes echt goed moet onderhouden. Dat wil zeggen dat de gebruiksduur van de oordopjes afhankelijk is van het goed schoon houden ervan. Elke keer na het dragen dus goed schoonmaken met handwarm water en zeep!

Gehoorbescherming Kids Alpine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Onze conclusie? Dat het sowieso heel erg leuk is om je kind gewoon mee te kunnen nemen naar een festival. En dat de Muffy oorkap naar ons idee een ideaal middel is om dit mogelijk te maken. Het ziet er leuk uit, je kind heeft er geen last van én het gaat ook nog eens jaren mee. De aanschafprijs van €21,99, via Coolblue, dus meer dan waard!Advertisement

Gehoorbescherming Kids Alpine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Kids Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Getest: gehoorbescherming voor kids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *