Al Ninen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Al Ninèn: authentieke Italiaanse traiteur in de Jordaan

Voor velen is Italië een geliefd vakantieland, heerlijke pasta’s, kaas, ham, wijn en natuurlijk mooi weer! Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer te dagdromen over al deze heerlijkheden als je in Nederland blijft. Al Ninèn op de Westerstraat in Amsterdam zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Chef Massimo uit Bologna heeft een echte Italiaanse trattoria gecreëerd. Als je binnenkomt loop je voorbij de Italiaanse limonade (I love it) langs de schappen met olijfolies, pasta, chocolade creme en Fior di Sale (bruin zeezout waar balsamico azijn doorheen zit) om lekker zelf mee te kokkerellen. De vitrine met verse producten nodigt erg uit en de gezellige wijnvaten waar je aan kunt zitten zorgen ervoor dat je ook ter plekke nog kunt genieten van een Italiaanse espresso of andere koffie van Caffe Drake bonen.

Al Ninen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Al Ninen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Al Ninen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Typisch voor de streek waar Massimo vandaan komt zijn de Tigellas, kleine ronde broodjes die je zowel zoet als hartig kunt laten beleggen en die tussen twee stenen platen verwarmd worden. Alle producten waarmee gewerkt wordt zijn biologisch en worden door hen zelf geïmporteerd bij kleine lokale leveranciers. Laat je vooral verrassen door gerechten die niet op de kaart staan zoals de Lasagne met culatello en verschillende kazen als scarmoza, parmezaam en paleggio. Ontzettend vriendelijke mensen en zeker de moeite waard, de echte Italiaan rijdt er zelfs voor om en dat wil wel wat zeggen.

Al Ninen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Al Ninen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Al Ninèn
Westerstraat 77 H
1015 LW Amsterdam

0 comments on “Al Ninèn: authentieke Italiaanse traiteur in de Jordaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *