Fiat 500 Riva

Herleef de jaren 60 met de nieuwe Fiat 500 Riva

De Fiat 500 Riva, een Fiat 500 mede-ontworpen door het exclusieve Italiaanse botenmerk Riva. Chic en tijdloos. Wereldwijd is het jachtmerk Riva een designicoon in de botenwereld.  Zelfs celebs als Brigitte Bardot, Sophia Lauren en Sean Connery bezaten er eentje, een klassieke Riva. Daily Cappuccino was bij de internationale lancering van de stijlvolle Fiat 500 Riva nabij Milaan.

Fiat 500 Riva

De Fiat 500 Riva is voorzien van talloze nautische accenten. Alleen al de kleur is excellent: Sera blue. Het is een lakkleur die je ook terugziet op de ‘Aquarama’, Riva’s meest iconische speedboot. De twee mintgroene strepen aan de staan voor de samenwerking die Fiat heeft met Riva. De Fiat 500 Riva heeft 16 inch lichtmetalen wielen – ook in de kleur Sera Blue – en het logo van de 500 pronkt in het mahoniehout aan de buitenkant.

Fiat 500 Riva bovenaf

Het interieur ademt fifties en sixties. Dorpels in mahoniehout, dashboard ingelegd met esdoorn. Zetels bekleed in wit zacht leder met ivoren stickels én een donkerblauw biesje. Ook de schakelpook is elegant ingelegd met hout. Geen echt hout natuurlijk, maar koolstofvezel. En dat is dus superlicht.

De Fiat 500 werd voor het eerst gelanceerd in 1957 en heeft Italië voor een groot deel mobiel gemaakt. Er zijn vier miljoen exemplaren verkocht van het cultmodel dat stond voor ‘La Dolce Vita’. In dezelfde periode straalde de Riva Aquarama datzelfde uit. Deze stijlvolle Italiaanse speedboot verleidde met prachtige materialen, details en ambachtelijke bouwkwaliteit.

Riva

Riva en de Fiat 500: twee Italiaanse iconen versmolten in één compacte auto. Het autootje ademt verlangen en exclusiviteit uit.  Voor Nederland zijn er (voor nu) slechts 100 stuks beschikbaar van de Fiat 500 Riva. Iedere 500 Riva wordt voorzien van een exclusief plaatje met daarop de naam van de eigenaar en het productienummer. De Fiat 500 Riva is er met 105 pk TwinAir Turbo vanaf €22.995, de Fiat 500C (=cabrio) Riva vanaf €25.995.

1 comment on “Herleef de jaren 60 met de nieuwe Fiat 500 Riva

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *