Smartphone Revolutie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Smartphone revolutie

Het einde van de eerste helft van het kalender jaar komt alweer in zicht. Terwijl ik toch echt zou zweren dat we twee weken geleden nog allemaal in winterjassen en sjaals rondliepen. De tijd vliegt soms voorbij en niet alleen de afgelopen maanden maar eigenlijk staan we al sinds het begin van de eeuw in de zesde versnelling. Techniek is een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven en we kunnen eigenlijk niet meer zonder onze favoriete gadget: de smartphone.

9 januari 2007 werd de eerste iPhone aangekondigd. Dit lijkt misschien lang geleden maar we hebben het over slechts negen jaar. Met de iPhone SE die in maart dit jaar werd aangekondigd zijn we alweer 13 modellen verder. Natuurlijk komt niet alleen Apple met nieuwe smartphones. Ook concurrenten als Samsung, Windows en LG komen met steeds nieuwere varianten op de markt.

Maar niet alleen de smartphones zelf dragen bij aan deze revolutie, ook ons mobiele gedrag is enorm veranderd. We gingen van alleen kunnen bellen met een telefoon naar bellen en smsen. De sms werd op zijn beurt al weer snel vergeten zodra mobiel internet goedkoper werd een smsje. Veel huishoudens hebben tegenwoordig niet eens meer een huistelefoon en als deze wel aanwezig is staat hij voornamelijk stof te vangen. Maar ook met onze smartphones bellen we eigenlijk nauwelijks. Toch zijn er van die momenten dat je voor je het weet alweer een uur aan de lijn hangt met een goede vriendin en dan is het juist heel fijn dat er bundels zijn zoals die van Sim Only waarmee je goedkoop kunt internetten en bellen.

0 comments on “Smartphone revolutie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *