beer can burgers - boretti - daily cappuccino - liifestyle blog

Naar buiten met Boretti: Beer-can-burgers

We houden van lekker eten en wij zijn vast niet alleen. Of het nu gaat om ontbijt, lunch of avondeten, we kunnen geen genoeg krijgen van nieuwe ideeën die ons doen watertanden. De temperaturen laten af en toe misschien nog een beetje op zich wachten maar toch vinden wij het hoog tijd om dit feestje naar buiten te verplaatsen. Daarom vandaag: outdoor cooking inspiratie!

We zijn bij Daily Cappuccino fan van Boretti. Het merk staat dan misschien bekend om haar keuken apparatuur, wij gaan voor de outdoor kitchen. De Collezione Fuori collectie trekt door zijn moderne design meteen onze aandacht. Het is een flinke jongen maar wij houden wel van een eyecatcher. Natuurlijk wil je dat een grill meer doet dan de aandacht trekken. De Fuori laat jou zelfs de keuze maken tussen gas, houtskool of een combi van de twee.

beer can burgers - boretti - daily cappuccino - liifestyle blog

Beer-can-burgers
Maar het wordt natuurlijk pas echt interessant wanneer we hem aanzetten. Want het uiteindelijke doel is natuurlijk om heerlijk te smullen. Je hebt deze burger variatie vast al een keertje voorbij zien komen op Facebook of Pinterest: de beer-can-burger. Voor degene die hem nog niet kennen: er zit geen bier in de burger. Je kunt eigenlijk elk blikje drank gebruiken bij dit recept.

Wat heb je nodig?
Het leuke aan dit recept is dat je er volledig je eigen draai aan kunt geven. Wat je in ieder geval nodig hebt (naast een grill of bbq) is:

– gehakt
– repen spek
– peper en zout
– (bier)blikje

Meng de peper en zout (en eventueel andere kruiden naar eigen voorkeur) goed door het gehakt heen. Neem vervolgens een goede hamburger-hoeveelheid gehakt en draai deze tussen je handen in een bal. Leg de bal neer en druk deze plat met je blikje. Het vlees dat onder het blikje vandaan komt vouw je in een rand om het blikje heen. vouw één of twee repen spek om je burger heen en verwijder het blikje. Vul dit perfecte vleeskommetje met je favoriete groenten en kaas en ze zijn ready to grill. Leg ze op een plaat op de gril met een laag tot medium vuurtje aan en sluit de deksel. Afhankelijk van het formaat van je burgers zullen ze na ongeveer 30 minuten klaar zijn. Eet smakelijk!

2 comments on “Naar buiten met Boretti: Beer-can-burgers

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *