visualize it - daily cappuccino - lifestyle blog

Visualize it

Wij mensen zijn visueel ingesteld. Maar liefst 50% van onze hersenen zijn betrokken bij het verwerken van visuele content. Daarnaast onthouden we 80% van wat we zien en doen en slechts 20% van wat we lezen. Kortom, visual is the way to go wanneer je informatie wilt overbrengen. Met deze tips en tricks zet jij dit succesvol in in je dagelijkse leven.

Het wordt langzamerhand weer wat warmer en de eerste BBQ’s zijn alweer gehouden. Binnenkort worden we overspoelt met de geur van gegrilde worstjes en knoflooksaus. Toch blijft het geven van een grill party leuk. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw BBQ overal als eerste in de agenda komt te staan? Vraag de creatieveling uit de familie om met een tof design te komen of gebruik zelf een online tool om een eye-catching ontwerp te verzinnen. Niemand die jouw BBQ vergeet en niet een beetje nieuwsgierig is geworden.

Voor een groter evenement kun je natuurlijk een stapje verder gaan. Organiseer een dinner party en ontwerp een menu. Laat deze vervolgens als brochures drukken en elke gast is voorzien van een eigen menukaart voor de avond. Of ga voor een programmaboekje bij een bruiloft. Van binnenkomst tot receptie, met foto’s van het stel en eventueel wat quotes. Je kan programmaboekje zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

Maar ook in de business wereld werken visuele middelen erg goed. Iets wat elke communicatie adviseur en marketeer natuurlijk al lang weet. Bij een presentatie kan een flyer, brochure of misschien zelfs een poster een hoop van het werk voor je doen. Het ziet er hoe dan ook tof(fer) uit.

0 comments on “Visualize it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *