Peugeot 2008_DC - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Rijtest Peugeot 2008

Peugeot gaf haar kleinste Family Guy, de Peugeot 2008, een welverdiende upgrade. Daily Cappuccino toog naar Valencia om de vernieuwde crossover te testen!

In 2013 werd de Peugeot 2008 geïntroduceerd, sindsdien zijn er in Europa 515.000 van geproduceerd. Veel mensen vinden hem dus leuk! De tweede generatie belooft nog zuiniger praktischer en veelzijdiger. Daarnaast hebben de Fransen hem een stukje stoerder laten lijken: robuust met een opvallende smoel.

Peugeot 2008

Duimpjes omhoog voor de eenvoud in het dashboard. Wat ik zie is een fraai design met een fancy touchscreen zo groot als een iPad Mini met daarin alle toeters en bellen die je normaal gesproken zou verwachten als draai-of drukknop. Ik stoei een beetje met de hoogte van het kleine stuurwiel van de Peugeot 2008. Als ik het stuur vastzet zoals het hoort zie ik de navigatie en snelheid niet voor me in het dashboard. Met het stuurwiel een tikkie naar onderen geplaatst lukt het gelukkig wel. Maar aan luxe en connectiviteit heb ik verder niets te klagen. En met het grote glazen panoramadak (optie) in de Peugeot 2008 verwelkom ik de Spaanse zon uitbundig.

Peugeot 2008

Een driecilinder benzineauto is hip bij automerken. Ook bij Peugeot. Is er enig verschil met een viercilinder auto? Bijna niet. Peugeot stopt in de 2008 benzineauto’s namelijk een 1.2l PureTech motor, met verschillende pk-keuzes: van 82 tot 130 pk. Met een 6 versnellingsbak voor de 130 pk-versie. Kietel de 2008 met 110 pk tot de 4000 toeren en je hebt pas een leuk sprintje te pakken. De auto is gebouwd op zuinigheid wat betekent dat hij een lage koppel heeft. Dat zich uit in lange slagen als je van de ene naar de andere versnelling opschakelt.  De Peugeot 2008 stuurt zoals een Peugeot betaamt: licht en snel.

Peugeot 2008

Ook al is de Peugeot 2008 niet de meest sportieve familieauto. Met alle slimme en veilige gadgets aan boord (denk ook aan de active city break) de praktische (bagage)ruimte én goede rijeigenschappen is de 2008 echt value-for-family-money.

De vanafprijs van een nieuwe Peugeot 2008 is €18.200, dan heb je een standaard versie.  De Peugeot 2008 GT-line, meest luxe en sportieve uitvoering (tevens testauto) is verkrijgbaar vanaf €25.290

0 comments on “Rijtest Peugeot 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *