Mark Rios Art - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Mark Rios Art

Ok, je hebt een nieuw huis. Net gekocht, of je huurt iets. Wat doe je dan? Je gaat op zoek naar de perfecte bank, een vloerkleed dat niet te groot is en een eetkamertafel waar je juist wel of juist niet matchende stoelen bij zoekt. Een standaard bezoek aan IKEA, slenteren door de meest bedroevende woonboulevards, je loopt ook nog een paar boetiekjes in en hoopt op Marktplaats een pareltje te vinden. Om alles compleet te hebben ben je vaak maanden bezig, maar er ontbreekt 1 ding altijd: KUNST!

Ahhh, waar koop je dat? En daarnaast, waar is het nog enigszins betaalbaar? De plaat met de rode fiets van de geel-blauwe interieur-reus kan echt niet meer, maar wat dan wel? Selwyn Senatori is zo’n naam die dan overal voorbij komt, maar de Herman Brood wannabe is ondertussen net zo cliché als de plaat van een gele New York cab. Een piece met de teksten HOME of LOVE staat goed in Almere of Purmerend maar niet in jouw huis.

Nu het goede nieuws. Je hoeft niet meer verder te zoeken! Dé kunst tip van 2016 vind je namelijk gewoon hier. Hij komt uit Barcelona, heeft een speciale “dripping” techniek om zijn artworks te maken en heeft de prachtige Spaanse naam, Mark Rios. Si!

First things first, Mark zelf ziet er cool uit. Tattoo’s op zijn armen, gebronsde kop en hippe kleding. Niet dat zijn artwork daardoor meteen goed is, maar het scheelt wel.

Daarnaast is zijn schilderstijl uniek. Hij noemt het “dripping art” omdat hij, je raadt het al, de verf op het doek laat druipen. Het enige dat hij gebruikt is een wit canvas, zwarte inktachtige verf en een soort van kroontjespen. De artist weet bijna penachtige tekeningen te maken. Mark heeft zijn plek in de scene al gevonden, want hij vertoont live zijn kunsten, puur intended, tijdens shows op de Barcelona Fashion Week en heeft daarnaast al een paar persoonlijke pieces gemaakt voor rapper Chris Brown.

Mark Rios Art - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogMark Rios Art - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Kijkend naar zijn werk kan je wel zien dat hij inspiratie haalt uit het werelds’ schoon. De meest geschilderde objecten? Wereldsteden maar bovenal (blote) vrouwen. Mark weet de vrouwelijke vormen prachtig op het doek te krijgen, simpel, elegant en classy. Zelfs je schoonouders zullen de naakte borsten bewonderen en er goedkeurend naar knikken.

Check onderstaande video om te zien hoe hij de verf op het doek laat ‘glijden’.

Nu denk je natuurlijk dat dit niet meer betaalbaar is. Heb jij even geluk, dat is het namelijk (nu nog) wel! Een aantal van zijn werken vind je online, maar hij maakt daarnaast ook paintings op aanvraag, dus als je je vriendin echt extreem blij wil zien moet je hem gewoon een portret laten maken van haar.

Dus, geen dertien in een dozijn “kunstwerken” meer aan de muur maar gewoon een originele zwart-wit doek that blows peoples minds.

Check de site: www.artdripping.com. Of volg hem op Facebook.

2 comments on “Mark Rios Art

  1. Jammer joh, dat je een andere kunstenaar in de zeik moet nemen om de ander te promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *