Café restaurant Carels - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Carels, van buurtcafé naar restaurant

Ken je dat pand in de Amsterdamse Pijp? Op de hoek van de Frans Halsstraat en de Saenredamstraat, met van die mooie houten panelen. Ik fietste er in mijn studentenjaren vaak langs en dacht, wat een prachtige plek om een horecatent te hebben. Alle jaren was ie dicht, er gebeurde niets en als ik geld had gehad was ik er een zaak begonnen. Nu heb ik geen verstand hoe je een bar, restaurant of een hotel moet runnen maar als er zo’n mooie plek, waar een groot terras bij past, vrij is dan moet er iemand in springen.

Café restaurant Carels - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nu zit ik weer op mijn fiets en rij naar Carels. De verstokte Amsterdammers kennen de naam Carels vast nog. Het karakteristiek pand was namelijk jarenlang een populair buurtcafé tot het in 2006 zijn deuren sloot. Het beestje heeft in 2014 een naam en een nieuwe eigenaar gekregen. De naam is dus niet origineel, en de kaart eigenlijk ook niet. Nu is dit niet negatief, het is exact wat de nieuwe uitbaters willen uitstralen. Goed eten, niet te ingewikkeld, en veel keus uit wijn en bier. Laten we daar vandaag nou net zin in hebben. Het interieur ziet er fancy uit, lijkt op een Parijse bistro, maar het avondzonnetje schijnt nog dus gaan we het terras op. Deze keuze is daarnaast ook niet moeilijk omdat er maar een paar bezoekers zitten. De sfeer is nog niet die van de vroegere “huiskamer” van de Pijp.

Café restaurant Carels - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Café restaurant Carels - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Enfin, buiten smaken de witbiertjes prima. Vooraf eten we een kreeftenbisque, waarvan ik zelf niet wist wat het was toen mijn tafelgenoot het besteld maar een keurige kreeftensoep bleek te zijn en zalmtartaar, waar de gerookte zalm onder een dikke klodder crème fraîche lag. Beide zijn smakelijk.

Het hoofdgerecht, tsja, voor die keuze moet je altijd vertrouwen op het huis. De aanrader van de enthousiaste uitbater? Natuurlijk, de gouwe ouwe, de chateaubriand voor twee personen. Niets kan een lekker stuk vlees overtreffen en als het daarnaast ook nog eens het gerecht is waar Carels om bekend stond dan moet het goed komen. En dat kwam het!

Het vlees, geserveerd met goede frieten en seizoensgroente, was heerlijk. Mals, smakelijk en een goede portie. De Bordeaux die “erbij hoort” kon ons ook bekoren.

Na zoveel overdaad hadden we eigenlijk geen ruimte voor nog meer lekkers, waardoor het kaasplankje voor de helft soldaat werd gemaakt maar de Tarte Tatin, waar mijn tafelgenoot over wist te vertellen dat het een omgekeerde appeltaart was die “uitgevonden” is door de familie Tatin in hun gelijknamige Oostenrijkse hotel, kon ik niet laten staan.

De conclusie is wel lastig. Carels heeft namelijk een heerlijk terras en lekker eten. Maar voor de hippe Amsterdammer is het niet zijn tent, daarvoor is het te old-school en dan niet het coole old-school. Hou je echter van een goede maaltijd en heb je geen zin in hamburgers of kip van een spit van mannen met baarden dan moet je gewoon even van je fiets afspringen als je toevallig voorbij rijdt.

0 comments on “Carels, van buurtcafé naar restaurant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *