Rottertrap - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Eindelijk, Rotterdam viert de stad!

Rotterdam timmert hard, niet alleen aan de weg, maar aan de hele stad. Langzaamaan wordt ‘mijn’ stad een echte metropool. En daar komt dan nu de 180 treden tellende Rottertrap bij.
De Rottertrap, Stairway to Kriterion,wordt gebouwd naast het centraal station en eindigt 29 meter hoger op het dak van het monumentale Groothandelsgebouw.  Waar je oogstrelend  wordt verwelkomd door de legendarische bioscoop Kriterion uit de jaren 60. En waar je vermaakt wordt met muziek en evenementen in diezelfde bioscoop. Vanaf het dak heb je een magistraal uitzicht over florerend Rotterdam. Wie niet met de trap naar boven kan, pakt gewoon de lift.

Waarom de trap? Rotterdam viert feest. Nou, eigenlijk viert Rotterdam de stad en dat werd tijd ook. Rotterdam viert de 75 jaar wederopbouw van de stad en de trap symboliseert dit. Niet voor niets wordt hij gebouwd van steigers. Een vette knipoog naar de tijd dat Rotterdam altijd in de steigers stond. Op 16 mei neemt burgemeester Aboutaleb de eerste stapjes op de Rottertrap waarna hij officieel geopend is voor publiek. Dagelijks van 10 tot 10 kun je de trap op en af, hij blijft tot 12 juni staan. De transparante steigerconstructie vormt een sublieme combinatie met de luifel van Rotterdam Centraal Station.

Rottertrap - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het past in de Rotterdamse traditie om mijlpalen te creëren. En dat wordt nu gedaan met een trapje omhoog, zodat in één oogopslag te zien is wat er van Rotterdam is geworden. Je ziet de havenkranen, de binnenstad, Noord en Blijdorp en krijgt een duidelijk blik op De Nieuwe Stad. Plezier voor jong en oud!

Rottertrap - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “Eindelijk, Rotterdam viert de stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *