latte art hart - daily cappuccino - lifestyle blog

Latte art hart

Valentijnsdag komt er weer aan. Het lijkt misschien een beetje vroeg om er over te beginnen, maar dat is het niet. Wij hebben namelijk de tip voor iedereen die net zo’n grote koffie-freak is als wij, of er eentje blij wil maken op 14 februari. Een klein gebaar doet wonderen zeggen ze altijd, maar voor dit gebaar moet je wel even oefenen. Gelukkig heb je daarom nog een paar weken om te oefenen na het lezen van onderstaande tutorial. We hebben het namelijk over een latte art hart. Perfect voor een Valentijns ontbijtje of om gewoon lekker voor jezelf te houden.

Wat heb je nodig?
– overheerlijke espresso naar keuze
– cappuccino-sized kopje volle melk
– melkkannetje
– espressoapparaat met stoompijpje
– een vaste hand.. of veel oefen tijd ;)

Stap 1
We beginnen met het zetten van de espresso. Hoe minder koffie, hoe meer ruimte je hebt voor de melk en om je hartje te maken. We raden aan om daarom in ieder geval in het begin voor slechts één shot te gaan. Deze doe je in je kopje.

Stap 2
Doe een laagje melk in je kannetje. Voor het beste resultaat gebruik je volle melk. Door het hogere vetgehalte in de melk krijg je een romigere smaak en is de kans op luchtbelletjes kleiner tijdens het opstomen kleiner. Stoom de melk en wals eventuele luchtbelletjes eruit.

Stap 3
Neem het melkkannetje in je meest vaste hand en het shot espresso in de ander. Kantel je kopje naar je kannetje toe en begin bij de rand met het gieten van de melk. Doe dit langzaam, zeker in het begin. Houd het kannetje ongeveer 10 cm boven je kopje wanneer je dit doet.

Stap 4
Als je halverwege het kopje bent heb je een witte melk vlek die ongeveer tot het midden van het kopje loopt. Kantel je kopje terug en breng nu het melkkannetje dichter bij de rand van het kopje en giet de melk sneller het kopje in. Het laatste beetje melk giet je dwars door je “melkvlek” naar de andere kant van je kopje et voila! Een latte art hart!

1 comment on “Latte art hart

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *