Duurzame koffieteelt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Duurzame koffieteelt

Schotel ons niet een bak koffie voor die zonder passie is gezet en waarvan de koffie niet proeft als een kunstwerk. Daar worden wij op de redactie niet blij van. Klinkt misschien een beetje hautain, maar in echt goede koffie proef je nu eenmaal het oog voor detail. En duurzaamheid speelt daarin een belangrijke rol. Het respect dat de koffieboer (en de plant) helemaal aan de andere kant van de wereld krijgt, dat proef je echt thuis.

Veel mensen kiezen echter toch nog vaak voor niet duurzame koffie, omdat het gezien wordt als luxe (en dus ook duurder). Maar wil je in de de toekomst koffie van niveau blijven oogsten, branden en drinken dan is duurzame koffieteelt de enige oplossing. Veel bekende, maar ook minder bekende, koffiemerken zijn de laatste jaren actief bezig deze boodschap naar buiten te brengen. Iets wat ons als koffie-liefhebbers erg blij maakt. Een mooi voorbeeld is de nieuwe campagne van Nespresso (zie hieronder). Wij zijn benieuwd… Hoe en waarom kies jij je koffie?

Categories Coffee

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Duurzame koffieteelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *