Solidwool - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wollig design

Gisteren schreven we al over een zonnebril van denim, maar wat dachten jullie van een zonnebril gemaakt van wol…? Het Britse bedrijf Solidwool maakt het mogelijk. Zij hebben namelijk een innovatief nieuw materiaal ontwikkeld gemaakt van wol (specifiek van het Herdwick schaap) in combinatie met biohars. Wat ontstaat is een materiaal dat vergelijkbaar is met glasvezel. Hun eerste ontwerp was een stoel, maar inmiddels hebben ze dus ook al zonnebrillen, klemborden en lemmets (van messen) ontworpen.

Solidwool - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Solidwool - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ontwerpers Sarah & Justin zijn de creatieve breinen achter Solidwool. Een tijdje terug wilden ze graag iets op de markt brengen dat meer betekenis had. Om daartoe te komen keerden ze terug naar hun eigen persoonlijke basis, oftewel het dorpje Buckfastleigh. Sarah en Justin besloten de wolindustrie, die hier vroeger floreerde, weer nieuw leven inblazen. Het resultaat van dit proces is dus Solidwool. Een super mooi duurzaam materiaal waarmee de mooiste (design) spullen gemaakt kunnen worden. Tof!

Solidwool - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Categories Design

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Wollig design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *