Winters zomerdrankje

Op de Oostenrijkse pistes drinken veel wintersporters Jagertee. Een warm, wat zoetig drankje, op basis van rum. Het Oostenrijkse STROH biedt ook een kant en klare Jagertee-variant. Handig, en een prima opwarmer met een alcoholpercentage van 40 procent. STROH is echter ook een prima zomerdrankje. Bijvoorbeeld als basis voor verfrissende cocktails of als ijskoud shot. Wordt dit de zomerhit van 2015?

Jagertee drinkt makkelijk weg, dankzij de zoetige smaak. En na een dagje skiën kun je er lekker roezig van worden. Maar nu dus ijskoud en puur. Wij zijn enthousiast! Ja, er zit flink wat alcohol in, maar dat gaat niet ten koste van de smaak. Sterker nog, het blijft een lekker, karamelachtig shotje. Ideaal voor een zomeravond (we raden niet aan in de middag al te beginnen hiermee ;-). Een lekkere soepele afdronk vergroot het plezier, en maakt het ook lekker voor mensen die niet zo van sterke drank houden.

Is Jagertee een zomerdrankje? De naam zet ons een beetje op het verkeerde been, want de warme uitvoering blijft toch echt een winters karakter houden. Toch werkt hij als zomerdrankje in cocktails aardig. En hij werkt ronduit goed als ijskoud shot. Fruitiger en soepeler dan kruidenbitter, en karaktervoller dan likeurtjes. We zien hem graag terug deze zomer!

jagertee shot stroh

3 comments on “Winters zomerdrankje

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *