Oranje cappuccino - Koningsdag - Daily Capuccino - LIfestyle Blog

Oranje cappuccino

Morgen is het Koningsdag, daarom serveren wij u, helemaal in stijl, de enige echte oranje cappuccino (met wortel en sinaasappel). In een handomdraai gemaakt en nog gezond ook…

Ingrediënten 
1 sinaasappel
15 g boter
1 tl gemalen komijn
1/2 tl chilipoeder
200 g wortel in kleine stukjes
250 ml kippenbouillon
150 ml volle melk
100 ml slagroom

– Rasp de schil van de sinaasappel zo dun mogelijk af. Houd 1 tl apart voor de garnering. Pers de vrucht vervolgens uit.

– Smelt de boter in een pan en roer de komijn, chilipoeder en geraspte sinaasappelschil er door heen. Schep de wortel en het sap van de sinaasappel erdoor, leg de deksel op de pan en smoor de groente zachtjes 5 minuten.

– Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ongeveer. 10 min. zachtjes laten koken.

– Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

– Klop de slagroom bijna stijf.

– Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op. Garneer de room met de achtergehouden sinaasappelrasp en strooi er wat chilipoeder op. Voila… klaar is je wortelcappuccino!

Recept via ah.nl

Categories Coffee Events Featured

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Oranje cappuccino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *