Nederland in 100 verjaardagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nederland in 100 verjaardagen

Vorig jaar werd Ilvy Njiokiktjien benoemd tot eerste Fotograaf des Vaderlands. Haar plan was toen om honderd jarigen, in de leeftijd van 1 tot en met 100, te fotograferen. Die honderd verjaardagen resulteerde in een boek, genaamd ‘Slagroomtaart en Slingers’. En nu kan je in het Nederlands Fotomuseum nog tot en met 11 januari haar foto’s bekijken in de speciale tentoonstelling ‘Nederland in 100 verjaardagen’.

Kringen, slingers en taart
Om de foto’s te maken doorkruiste Njiokiktjien heel Nederland, van arm tot rijk, van allochtoon tot autochtoon, van 1 tot 100, van bijzondere tot bijzonder gewone verjaardagen. Een verjaardagsfeestje is immers vaak een moment waarop veel families bij elkaar komen. Voor een deel bevestigt de serie het clichΓ© beeld van kringen, slingers en taart. Aan de andere kant verrassen de foto’s ook in hoe anders het eraan toe kan gaan. Met de tentoonstelling (en het boek) geeft Njiokiktjien een feestelijk inkijkje in de gewoontes en gebruiken van Nederlandse families.

Nederlands Fotomuseum
Ilvy Njiokiktjien, Nederland in 100 verjaardagen
8 nov 2014 – 11 jan 2015
Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, Rotterdam

Nederland in 100 verjaardagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Nederland in 100 verjaardagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Nederland in 100 verjaardagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Nederland in 100 verjaardagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Nederland in 100 verjaardagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Events

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

2 comments on “Nederland in 100 verjaardagen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *