KLM 95 jaar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

95 jaar KLM

Deze week is het alweer 95 jaar (!) geleden dat in Den Haag de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij werd opgericht. KLM is daarmee niet de eerste luchtvaartmaatschappij, maar wordt wel beschouwd als de oudste maatschappij ter wereld, vliegend onder dezelfde naam . Wat leuke facts & figures op een rij:

– op 12 september 1919 verleent Koningin Wilhelmina het predikaat ‘Koninklijk’ aan de luchtvaartmaatschappij in oprichting.
– op 17 mei 1920 werd de eerste vlucht uitgevoerd.
– een éénmotorige Fokker F.VII vloog in 1924 de eerste vlucht naar Batavia (het huidige Jakarta).
– de DC-2 ‘Uiver’ vloog in 1934 in 4 dagen van Londen naar Melbourne.
– in 1946 werd de vliegmaatschappij de eerste continentaal-Europese maatschappij met vluchten naar New York
– in 1952 werd een goedkoper tarief ingesteld en werd de toeristenklasse geboren (in 1958 volgde overigens de nog goedkopere economy class)

Verjaardagsfeestje
95 jaar worden is natuurlijk niet zomaar iets, dat mag gevierd worden! Onderdeel van dit verjaardagsfeestje is dat Camiel Eurlings (sinds 2013 geeft hij leiding aan KLM) gisterenochtend op Schiphol-Oost een speciaal verjaardagsbeeldmerk op een MD-11 heeft onthuld. Dit beeldmerk zal de aankomende tijd ook te zien zijn op de romp van andere vliegtuigen. Daarnaast vond gisteren ook de eerste steenlegging door Eurlings en Schiphol-topman Jos Nijhuis van een nieuwe KLM-lounge op Schiphol plaats. Waarna ’s avonds in Amsterdam het 95ste Delftsblauwe KLM-huisje werd onthuld.

En interessant voor degene die nog niets voor de herfstvakantie geboekt hebben: er wordt ook getrakteerd in de vorm van een speciale ticketacties. Voor dit verjaardagsvoordeel moet je de site van de jarige vliegmaatschappij de aankomende week vooral goed in de gaten houden!

Hoewel we als Daily Cappuccino enthousiast zijn over dit onderwerp, willen we wel aangeven dat het een Sponsored Post betreft.

Categories Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

1 comment on “95 jaar KLM

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *