fotografie-markus-reugels-art

Liquid art

Rond deze feestdagen willen we graag de tijd even stilzetten om terug te kijken. Fotografen zetten uiteraard de tijd ook even stil. Zo ook de Duitser Marcus Reugels. De meeste mensen met een camera hebben wel eens met sluitertijden gespeeld. Sommigen hebben dit ook op waterdruppels geoefend. Reugels heeft deze laatste activiteit tot kunst verheven. Liquid art, dus.

Reugels is parketlegger van beroep en pakte het fotograferen op bij de geboorte van zijn eerste kind. Hij beweert geen Photoshop te gebruiken, op het verwijderen van wat vlekjes na, maar zijn foto’s van opspattend water zijn abnormaal indrukwekkend. Abstracte vormen, uiteraard, maar Reugels weet zelfs herkenbare elementen zoals een helm en een lamp te realiseren. En dat alles met een goede, maar niet onalledaagse camera (Sony A700), lens, flitser (het geheim zit overigens in de flitser, niet in de sluitertijd), timer en een waterdruppelaar. En heel veel geduld, neem ik aan.

Het wordt niet meteen duidelijk of de afbeeldingen te koop zijn, maar een stilleven vol beweging als dit wil ik maar wat graag aan de muur.

Update: inmiddels contact gehad met Marcus: enkele van de afbeeldingen zijn via deze site te bestellen.

1 comment on “Liquid art

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *