Props van Job

Job Martens (1982) studeerde aan de Design Academy Eindhoven en is sinds zijn afstuderen in 2007 aan het werk als freelancer onder zijn eigen naam. Voor de producten die hij maakt gebruikt hij veelal gerecycled materiaal. Dit omdat hij vindt dat mensen in deze tijd te veel aan materiaal weggooien dat eigenlijk nog prima bruikbaar is.

Een van de initiatieven die uit deze filosofie ontstonden was JOBPROPS. De idee achter JOBSPROPS zijn de props de objecten, producten met een eigenaardig karakter. Vormgegeven tijdens het maakproces waardoor er unieke series objecten, producten ontstaan.

Zo zijn er de Props om “vuur te verpakken”. Wanneer je naar vuur kijkt krijg je warme ogen en het is deze emotie waarmee Job vervolgens experimenteert. Het resulteerde onder andere in een miniatuur-kachel waarin je een vuurtje kan stoken op het terras of balkon. Verlang je dus naar een open haard maar woon je in een huurhuis? Of wil je graag een vuurkorf maar woon je elf hoog, dan is het object ‘Hout is voor in de oven’ de oplossing.

Een andere prop is de serie olielampen, waarvan er geen een hetzelfde is. Ieder lampje heeft een eigen karakter en is gemaakt van allerhande lasbaar restmateriaal. Van gasfles tot fitting, van buis tot vleugelmoer. Praktisch, warm én met een vleug nostalgie!

Categories Design

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Props van Job

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *