Een oogje op Floor

Je zal maar getrouwd zijn met een kunstenaar. Voor hem ben je niet alleen de vrouw waar hij van houdt, maar ook zijn muze. Kunstenaar Jasper Krabbé (1970) heeft zijn vrouw Floor in niet minder dan 240 portretten proberen te vangen. En nog vraagt Krabbé zich af: kun je een ander echt kennen?

De tentoonstelling Closer to You, te zien in de Kunsthal Rotterdam, is een ode aan de liefde. Verdeeld over twee verdiepingen hangen de intieme portretten aaneengesloten na elkaar als een vloeiende levenslijn. Even maak je als bezoeker deel uit van de innige momenten tussen twee geliefden. In de portretten zien we Floor dromerig voor zich uit staren, een dutje doen, of als femme fatale. Onze glurende ogen maken de krachtige vrouw die we zien tegelijkertijd ook kwetsbaar.

Krabbé heeft voor de reeks portretten verschillende technieken en ondergronden gebruikt. Hij werkt het liefst op gebruikte ondergronden: stukken karton, enveloppen, verpakkingsmateriaal. Een aquarel, een simpele lijntekening en een volledig uitgewerkt portret laten zien dat de ongrijpbaarheid van de vrouw blijft fascineren.

Closer to You – Jasper Krabbé
25 februari t/m 20 mei 2012

Kunsthal Rotterdam
www.kunsthal.nl

0 comments on “Een oogje op Floor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *