Watermeloen-soep

De kans op zomer in Nederland wordt met de dag kleiner, daarom dit keer een ultiem zomerse recept. Met de ogen dicht, slurpend aan deze Mediterrane soep, waan je je zo toch een beetje in zonnige sferen…

Gazpacho met watermeloen

Voor 4 personen heb je nodig:

11 pomodori tomaten – ontveld en de zaden verwijderd
2 komkommers – geschild en de zaadlijsten verwijderd
Een handvol basilicum blaadjes
1 rood pepertje – naar smaak, met of zonder zaadjes
1 teen knoflook
1 sjalot
2 eetlepels rode wijn azijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
Peper – naar smaak

Bovenstaande ingrediënten allemaal in grove stukken snijden. Verder is nog nodig, het belangrijkste onderdeel:

1 rijpe watermeloen – in hapklare stukken gesneden

Gooi alle ingrediënten, behalve de watermeloen, in een blender totdat je een gladde substantie overhoudt. Serveer de gazpacho in weckpotjes (of andersoortige mooie glazen) en maak het af met de stukjes watermeloen en basilicum. Lekker!

Bron: Golubka

 

Categories Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Watermeloen-soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *