Modebloggers stijlvol belicht

Modeblogs schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. De modeblogger lijkt zelfs langzaam de professionele modejournalist en moderedacteur te verdringen. Het is immers niet moeilijk om een modeblog te starten, het ‘enige’ wat nodig is, is een mooie website en een goede camera en de basis is daar. Kennis van en een voorliefde voor fashion is daarnaast natuurlijk ook essentieel! Hierdoor zijn jammer genoeg lang niet alle modeblogs van een kwaliteit om over naar huis te schrijven. Gelukkig zijn er ook een heleboel blogs die juist wél inspiratievol zijn, zoals de (welbekende) blogs van Garance Doré, The Sartorialiast en Tavi Gevinson. Ook in Nederland zijn er een aantal erg mooie en goed modebloggers zoals This chick’s got style en afterDRK.

Nu stuitte ik onlangs op een website, How I met Your Style (in het kort HIMYS), waarop portretten van de ‘style gurus’ achter deze blogs te zien zijn. Het zijn telkens vrij intieme foto-portretten van de online trendsetters met als doel het leven van deze bloggers, zonder alle mode-opsmuk, te belichten. De website is nog niet heel lang in de lucht, sinds februari, dus de hoeveelheid protretten is nog gering. Maar het maakt des te nieuwsgieriger naar alle mooie foto-reportages die nog gaan komen..

Categories Fashion

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

1 comment on “Modebloggers stijlvol belicht

  1. Wat een leuk concept! Lees zelf ook ontzettend veel blogs, de beste manier om inspiratie op te doen. How I Met Your Style is zeker een site om vaak een bezoekje te brengen. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *